+38(068) 590-70-70

+38(093) 590-70-70

+38(095) 590-70-70

Замовити вантажне таксі
Замовити вантажне таксі

Правила перевезення холодильника

Що потрібно знати перед перевезенням холодильника?

Купівля нового холодильника або перевезення старого на іншу житлоплощу супроводжується труднощами. Ця техніка чутлива до вібрації, поштовхів, перепадів температури. Тому повинні строго дотримуватися правила перевезення холодильника, Заявлені виробником. Якщо інструкцію ви втратили, користуйтеся стандартними нормами, застосовуваними до всіх холодильників. Враховуйте всі деталі: в якому положенні перевозиться холодильник, Як вивантажується і коли включається.

Як підготувати холодильник до перевезення?

При купівлі нового холодильника турбуватися про його перевезення не варто. Особлива підготовка теж не потрібна, адже виробник вже закріпив всі деталі, поклав захисний матеріал. залишається тільки перевезти холодильник стоячі або на боці. Подивіться на коробку, щоб переконатися в тому, чи допускається перевезення на бічній стороні. Деякі виробники навіть знімають гарантію через недотримання цього правила.

Якщо мова йде про перевезення б / у холодильника, тут важлива попередня підготовка. Чи плануєте перевозити холодильник лежачий або стоячий? Не забудьте перед цим виконати такі дії:

Найоптимальніший варіант - перевезення холодильника з вантажниками. Такі послуги пропонує Groot taxi. Тільки досвідчені виконавці зможуть правильно винести, поставити або покласти холодильник, а також закріпити його. У звичайних машинах немає спеціальних ременів та кріплень, що запобігають зміщенню техніки. Це небезпечно і може привести до поломки. Не ризикуйте безпекою і працездатністю обладнання. Скористайтеся допомогою професіоналів!

Правила перевезення холодильників

Холодильник після перевезення буде працювати справно ще багато років за умови, що його транспортували правильно. Навіть якщо інструкція не залишилася, не варто нехтувати банальними правилами. Важливо не тільки, скільки має коштувати перевезення холодильника, Але і як його транспортували.

На яку сторону укладати холодильник?

Найоптимальніший варіант - це перевезення холодильника стоячи. Так менше ймовірності пошкодити компресор і трубки. Якщо габарити машини не дозволяють поставити техніку вертикально, допускається перевезення холодильника на боці. Головне правило, щоб труби, по яких циркулює фреон, були спрямовані строго вгору. Тоді вище ймовірність того, що пристрій буде працювати нормально.

Перевозити холодильник, уклавши на задню стінку, суворо заборонено. Імовірність того, що обладнання перестане після цього коректно працювати або зовсім включатися, висока. Перевезення на передній стороні теж не допускається. Дверцята помнеться, будуть пошкоджені кріплення. Це загрожує негерметичність холодильника, він буде постійно протікати, не тримати холод. Після перевезення холодильника лежачи включати його необхідно не відразу. Для початку варто переконатися, що жодна деталь не була пошкоджена.

Демонтаж деталей

Коли ви на підготовчому етапі від'єднали і витягли все полки і ящики, їх необхідно упакувати. Не можна залишати деталі всередині холодильника ні в якому вигляді. Кожну полку загорніть окремо в папір, поліетилен або бульбашкову плівку. Складіть їх в певну коробку, міцно обмотайте скотчем. Якщо в коробці залишилося місце, покладіть папір або картон, щоб зафіксувати всі деталі.

Закріплення дверцят

Для початку щільно закрийте дверцята. Через ручки, якщо вони є, і в інших місцях (мінімум в трьох) простягніть мотузку. Щільно обмотайте дверцята так, щоб при нахилі, поворотах і трясці на дорозі вони не плескали.

Фіксація компресора

Компресор - деталь, яка під час перевезення може пошкодитися в першу чергу. Тому обов'язково перевірте наявність всіх заводських болтів. Якщо компресор хоч трохи хитається, забезпечте його нерухомість. Підкладіть картон, міцно примотати пінопластовий лист. Переконайтеся, що компресор не бовтається після всіх маніпуляцій.

Як погрузити холодильник?

Переносити холодильник повинні мінімум дві людини. Краще, якщо це будуть робити досвідчені вантажники, які мають спеціальні ремені. Тоді можна винести техніку вертикально і так само поставити в вантажний автомобіль. Чим менше вона нахиляється, тим краще. При навантаженні і вивантаженні не допускається ударів, різкого опускання або падіння. Інакше пошкодиться компресор, можуть поламатися трубки. Холодильник - великий і важкий, але при цьому крихкий предмет. Довірте його перевезення вантажного таксі Грут і не турбуйтеся про збереження техніки.

Забезпечення нерухомості

При установці холодильника в вантажному транспорті в вертикальному або горизонтальному положенні його потрібно закріпити. Спеціальними ременями пристрій пристібається до грат. Робиться це для того, щоб на ямах або при різкій зупинці устаткування не вдарилося об стінки автомобіля. Важливо везти його акуратно, не трясти.

Через якийсь час після перевезення можна включити холодильник?

Багато хто не знає, скільки потрібно стояти холодильника після перевезення. Чи можна включити його відразу або доведеться почекати пару годин? Відповіді на ці питання залежать від різних умов:

Через скільки годин після перевезення включати холодильник, однозначно сказати не можна. Це все індивідуально. Якщо склалися несприятливі обставини, краще почекати добу, перш ніж включати його в мережу. Якщо перевезення була безпечною, холодильник рівно стояв, не нахилявся, то працювати він може через 2-3 години після установки.

А коли можна включати новий холодильник після перевезення? Дотримуються ті ж правила. Головне - переконайтеся, що всередині немає конденсату, рідина знаходиться в компресорі, а не в трубах.

Чому краще не перевозити холодильник самостійно?

Незручно і довго - це найвагоміші причини. Звичайно можна попросити друзів допомогти з підйомом холодильника і навантаженням в машину. Але без спеціального транспорту все одно перевезти техніку не вийде. Зверніться в компанію GROOT, щоб:

Можливе перевезення холодильника недорого і в будь-який час доби. Професійні виконавці готові приїхати на терміновий виклик через двадцять хвилин після прийому заявки. При необхідності, крім водія, приїде кілька вантажників для виконання вантажно-розвантажувальних робіт. Замовляйте послугу через мобільний додаток, де можна самостійно вибрати клас машини і маршрут. При необхідності наш оператор проконсультує вас по телефону по всіх етапах перевезення холодильника.

facebook instagram